in

Vrouw (89) overleden na tweede coronabesmetting

Dit is de eerste dood aan gevolgen van het coronavirus, na een tweede infectie. Het slachtoffer leed aan Waldenström, een zeldzame vorm van beenmergkanker, en haar immuunsysteem was aangetast.

De patiënt testte voor het eerst positief op het coronavirus nadat zij zich eerder dit jaar had gemeld bij een ziekenhuis in het zuiden van het land, en werd na vijf dagen weer naar huis gestuurd.

Twee maanden later begon ze aan een nieuwe ronde chemotherapie. Twee dagen na de behandeling had ze weer koorts, moest ze hoesten en werd ze kortademig. Een tweede coronavirus-test bleek ook positief, en ze was negatief voor antistoffen in haar bloed. Ze stierf na drie weken.

Er zijn 23 gevallen gemeld van tweede coronavirusinfecties, en in de meeste gevallen was de tweede infectie minder ernstig dan de eerste.

De wetenschappers die bij het onderzoek van deze zaak betrokken waren, zeggen dat, gezien het DNA van het virus, “het waarschijnlijk is dat de tweede episode een herinfectie was in plaats van een langdurige uitscheiding”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Facebook ontslaat werknemer die bewijs levert van voorkeursbehandeling Rechtse-pagina’s

Coronabesmettingen stijgen met 60% in een week : 43.903 nieuwe besmettingen