in

Vrijheid van meningsuiting

Over de vrijheid van meningsuiting (vvmu) bestaat regelmatig een misverstand. Sommige mensen gebruiken de vvmu om maar alles te kunnen zeggen wat ze willen. Dat ze daarbij normen en waarden compleet onder het tapijt schuiven nemen ze voor kennisgeving aan want heeeee de vvmu is heilig verklaard en staat voor hun boven alles.

Mensen zijn kritisch over Turkije door de invloed van de media. Ik kan er kort over zijn. In Turkije mag je kritiek hebben op de politiek, je mag het oneens zijn met ze en dat kenbaar maken door op een normale verstandelijke manier te communiceren met de overheid of met andere oplossingen te komen over datgene waar je het niet mee eens bent.

In Turkije mag je echter niet iemand zomaar uischelden. Dat geldt niet alleen voor Erdogan maar voor iedereen. Heeft niets met vvmu te maken maar met normen, waarden en fatsoen. Je mag ook geen coupes plegen maar dat mag nergens. Overal wordt je daarvoor bestraft. Je mag ook geen lid zijn of medewerking verlenen aan een terroristische organisatie. Dat mag trouwens ook niet in Italie (maffia), Spanje (ETA), Ierland (IRA) of Duitsland (RAF). Ik ken geen land in de wereld wat na het opblazen van mensen tegen de terroristen zegt:”goed gedaan jochie”.

Terugkomend op de vvmu. De vvmu en persvrijheid zorgden er afgelopen week voor dat het AD kopte met:”Turkse gevechtsvliegtuigen bombarderen Koerden in Irak”. De kop van het artikel suggereert dat Turkije Koerden dood. Niets is minder waar. Er leven circa 13,5 miljoen Koerden in vrede in Turkije (bron: Wikipedia). De kop in het AD is misleidend en zorgt ervoor dat de toch al negatief in het nieuws en gebashte Turkije nog meer onderuit getrapt wordt. Het is een psychisch spelletje van de media. Mensen lezen de kop van het stuk en denken “ach WEER Turkije”. Ze lezen niet verder maar hun eerdere verkeerd verstrekte informatie over Turkije wordt op deze manier bevestigd. Die psychische spelletjes spelen ze vaker. Ook nu tijdens de coronacrisis (negatief advies Turkije) en ook al eerder bij de arrestatie van Ebru Omar in 2016 en de interventie in Syrie. De kop van het AD had natuurlijk moeten zijn:” Turkse gevechtsvliegtuigen bombarderen PKK doelen in Irak”! https://www.ad.nl/buitenland/turkse-gevechtsvliegtuigen-bombarderen-koerden-in-irak~aa2cd977/

Mijn facebookaccount is sinds gisteren geblokkeerd. De reden is dat ik een net maar kritisch stuk geplaatst heb over het beleid van Rutte de laatste tien jaar. Ik schold niemand uit erin en kwam met feiten die allemaal na te trekken zijn. Kritisch op de Nederlandse overheid zijn mag niet. Zelfs als je het netjes doet en met feiten komt wordt gewoon je account uit de lucht gehaald als waarschuwing. Dat is niet alles. Op 21 Juni is er een demonstratie in Den Haag op het Malieveld tegen de spoedwet die wordt omgezet in een wet. Die wet zorgt ervoor dat de grondrechten van Nederlandse burgers aangetast worden.

Ik wens jullie sterkte. Ik wens jullie kracht. Ik wens jullie alles wat jullie nodig hebben om ervoor te zorgen dat jullie je vrijheid, vvmu, persvrijheid en vermogen om je eigen verstand te mogen gebruiken kunnen behouden. Als die wet erdoor gaat zie ik het somber in. Kun je niet met die wet leven dan heb ik een advies voor je. Kom naar Turkije!

Sterkte!

Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronamaatregelen versoepelen, woninginbraak gaat omhoog

Geblokkeerd op Facebook na kritiek op Mark Rutte