in

Vraag naar een langere kerstvakantie groeit na een piek in coronabesmettingen bij tieners

Volgens de laatste coronacijfers van het RIVM is het aantal besmettingen afgelopen week onder tieners snel gestegen, terwijl het in de meeste andere leeftijdsgroepen is afgenomen.

Sommige experts pleiten voor een verlenging van de kerstvakantie om te voorkomen dat er opnieuw een toename ontstaat, nadat vorige week een marginale daling van ongeveer twee procent te zien was. Het totaal aantal besmettingen is nog steeds meer dan de bovengrens van de overheid van zeven gevallen per 100 duizend mensen per dag.

Patricia Bruijning, kinderarts, epidemioloog en lid van het Outbreak Management Team, zei tegen Nieuwsuur, “We hebben al veel maatregelen genomen buiten de scholen. Als we de cijfers willen verlagen, denk ik dat we ook naar de scholen moeten kijken.”

In tegenstelling tot de eerste uitbraak in het voorjaar, toen schoolkinderen in maart naar huis werden gestuurd en na de meivakantie geleidelijk weer terugkwamen, heeft het kabinet geprobeerd de scholen tijdens de tweede golf zo lang mogelijk open te houden.

Maar de laatste cijfers tonen aan dat 13- tot 17-jarigen het hoogste infectiepercentage van het land hebben, met 370 gevallen per 100 duizend mensen in de week tot 24 november, een hoger cijfer dan op het hoogtepunt van de tweede golf medio oktober.

Infecties stegen vorige week onder leeftijdscategorieën onder de 20. De groep van 15 tot 19 jaar is nu goed voor bijna 10 procent van het totaal aantal coronagevallen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Versoepeling van coronamaatregelen in Frankrijk : Lockdown wordt opgeheven en Kerst gaat door

Turkije : Coronavaccin klaar rond April