Flower
Voetbalwedstrijd Duitsland eindigt 37-0 vanwege social distancing

Voetbalwedstrijd Duitsland eindigt 37-0 vanwege social distancing

Wij zijn als Nederlanders natuurlijk gek op voetbal en onze buren in Duitsland kunnen er ok wel wat van. Professioneel of amateur, we spelen het, volgen het en tijdens de corona 'lockdown' hebben we het allemaal zo gemist dat we er reclamefilmpjes van hebben gemaakt, toen we eindelijk weer mochten spelen. Behalve de Duitse teams, SG Ripdorf en SV Holdenstedt II. Deze waren nog niet klaar voor een wedstrijd, en het ging vooral om SG Ripdorf, die verloor met 37-0 tegen SV Holdenstedt II.

Corona in Turkije
Officieel begin van hittegolf in Nederland : Temperaturen tot 30 graden
KLM vliegt voorlopig niet boven Iran en Irak

Wat er precies is gebeurd? Holdenstedt had eerder een wedstrijd tegen een team, waarvan bleek dat er een speler positief was getest was voor het coronavirus. Dus kwam Ripdorf met de ‘perfecte’ oplossing, social distancing.

Het begon meteen goed, direct na de opening gaven de spelers van Ripdorf de bal aan de tegenstander en liepen ze van het veld af. Niemand wilde zijn gezondheid riskeren voor een voetbalwedstrijd, maar de scheidsrechter was het daar niet mee eens. De spelers werden één voor één, onsportief genoemd en moesten de wedstrijd uitspelen.

Spelers van Ripdorf, die weer een nieuwe manier moesten vinden om de mogelijk besmette spelers van Holdenstedt te ontwijken, hebben de rest van de wedstrijd twee meter afstand gehouden van hun tegenstanders. Er kwamen geen duels, dus had Holdenstedt vrij spel. Ripdorf speelde ook niet met een volledig team, maar met zeven man, dit is het minimum aantal spelers om een wedstrijd legaal door te laten gaan.

Dan krijg je 37-0 op het scorebord. En het beste nieuws is; later bleek dat geen enkele speler van de tegenstander positief testte op het virus. Jammer voor Ripdorf maar, gefeliciteerd Holdenstedt.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0