in ,

Voetballers boycotten Voetbal International vanwege racistische opmerkingen

De Nederlandse nationale heren-, dames- en jeugdvoetbalteams hebben gezegd dat populair televisiesportprogramma, Voetbal Inside, zal worden boycot vanwege racistische opmerkingen van Johan Derksen.

Een aantal spelers heeft een verklaring op sociale media gepubliceerd waarin staat dat ze niet meer zullen worden geïnterviewd op Veronica Inside vanwege de opmerkingen van Derksen, die Black Lives Matter-campagnevoerder en rapper, Akwasi, vergeleek met Zwarte Piet. De heren van Voetbal International, die vaak meer roddelen dan dat ze over voetbal spreken hadden afgelopen maandag een discussie over een man die was verkleed als Zwarte Piet, waarop Derksen zei, “Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?”

Rapper Akwasi gaf tijdens de demonstratie op de Dam van 1 juni een veelbesproken speech gaf over Zwarte Piet.

“Dit is ver over de grens”, zo wordt er gedeeld op Twitter door Oranje-captain Virgil van Dijk, “Het is niet voor de eerste keer en niet voor de tweede keer … genoeg is genoeg.”

Virgil van Dijk Twitter

Maar het waren niet alleen maar Oranje-spelers die een halt riepen op de racisme die vaak wordt geuit aan tafel bij Voetbal Inside, ook verschillende BN’ers willen dat de heren van VI worden gestraft voor hun uitspraken. Zo riepen ze sponsors van Veronica Inside op het programma te boycotten. Zespri Kiwifruit en Gillette hebben al bekend gemaakt zich terug te trekken als sponsor van het programma.

Een woordvoerder van het Talpa, dat het programma uitzendt, zei dat de opmerkingen de persoonlijke uitspraken zijn van de mensen aan tafel, “Veronica ondersteunt de vrijheid van meningsuiting en is tegen de opzettelijke belediging van mensen of bevolkingsgroepen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geblokkeerd op Facebook na kritiek op Mark Rutte

Omstreden ‘Coronaviruswet’ uitgesteld