in

Vluchten vanuit Groot-Brittannië geannuleerd

Nederland heeft zondag alle vluchten uit Groot-Brittannië geannuleerd, vanwege de verspreiding van een nieuwe, mogelijk besmettelijkere variant van het coronavirus in het zuiden van Engeland.

Het verbod loopt tot 1 januari 2021 “tenzij ambtenaren besluiten het in te korten of te verlengen”, volgens de voorschriften van het ministerie van Transport die zaterdagavond zijn gepubliceerd.

Het verbod volgt op aanbevelingen van het RIVM, dat zegt dat bewegingen tussen de twee landen zoveel mogelijk moeten worden beperkt om de verspreiding van het virus te beheersen.

Het weg-, zee- en treinverkeer is tot dusver onaangetast, maar de regering overweegt “aanvullende maatregelen ten aanzien van andere vormen van vervoer”.

De nieuwe variant van het virus is in Nederland al vastgesteld en ambtenaren proberen nu dragers op te sporen en vast te stellen hoe ze besmet zijn geraakt.

“De komende dagen zal Nederland samen met andere EU-lidstaten de mogelijkheden onderzoeken om het risico dat de nieuwe stam van het virus uit het Verenigd Koninkrijk wordt overgebracht verder te beperken”, aldus de regeringsverklaring.

“Het kabinet wil nogmaals benadrukken dat reizen naar het buitenland een substantieel risico op verspreiding van het coronavirus met zich meebrengt. Reis niet tenzij het absoluut noodzakelijk is.”

Annuleringen

Schiphol zegt dat passagiers die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland hadden moeten reizen, voor meer informatie contact moeten opnemen met hun luchtvaartmaatschappij. KLM beoordeelt nog steeds de impact van het verbod en dringt er bij passagiers op aan om de website in de gaten te houden voor meer informatie.

Acht KLM-vluchten vanuit Londen, drie vanuit Glasgow, twee vanuit Edinburgh en twee vanuit Manchester behoorden tot de vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk die zondag op Schiphol zouden landen. Al deze vluchten staan ​​nu vermeld als geannuleerd op de KLM-website.

In totaal vliegt KLM vanuit 13 verschillende Britse locaties. Een woordvoerster van KLM vertelde aan DutchNews.nl dat vluchten naar het Verenigd Koninkrijk doorgaan zoals gepland omdat ze niet zijn verboden, maar vliegtuigen zullen met vracht maar zonder passagiers naar Nederland terugkeren.

Passagiers wordt echter aangeraden om hun vluchtstatus te controleren. “De luchtvaartmaatschappij neemt contact op met transitpassagiers en probeert ze om te boeken via een andere hub”, aldus de woordvoerster.

De luchtvaartmaatschappij is momenteel bezig met het bijwerken van haar website. Ook België heeft een vliegverbod ingesteld dat minimaal 24 uur duurt en Duitsland zou een soortgelijke maatregel overwegen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tunahan Kuzu reageert op Telegraaf headline

60% van de Fransen ontevreden over Macron