in

Vliegreizen naar Nederland : Negatief testresultaat verplicht vanaf 29 december

Iedereen die vanuit een hoog risicogebied Nederland binnenvliegt, zal vanaf 29 december een negatieve coronavirus test moeten kunnen laten zien, zo heeft de Nederlandse regering aangekondigd.

Aangezien de rest van de wereld is geclassificeerd als rood of oranje, betekent dit dat iedereen die met het vliegtuig naar Nederland reist een negatief PCR-testresultaat moet overhandigen dat niet ouder is dan 72 uur.

De testvereiste werd donderdag geïntroduceerd voor reizigers uit Groot-Brittannië en Zuid-Afrika en werd op 15 december geïntroduceerd voor alle niet EU-land.

Het geldt voor alle passagiers, ook voor Nederlanders, aldus het ministerie van Infrastructuur in een verklaring. Nieuwkomers worden ook aangespoord om 10 dagen in quarantaine te gaan.

“Het kabinet onderzoekt mogelijkheden om de strengere toelatingseisen uit te breiden naar EU-passagiers die met andere vervoermiddelen naar Nederland reizen, zoals treinen, touringcars en veerboten”, aldus de verklaring.

België heeft de negatieve testregel al opgelegd aan inwoners van Nederland die naar België reizen, en Frankrijk heeft dezelfde eis ingevoerd voor Eurostar-passagiers die van Groot-Brittannië naar Nederland reizen, aldus het ministerie.

Een deel van de documentatie op de websites Rijksoverheid.nl en Government.nl vermeld 25 december als introductiedatum voor de verplichte negatieve toets.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Christelijke gemeenschappen zijn broeinesten voor het coronavirus

Huisartsen verwijzen minder vaak voor nazorg of specialistisch advies