in

Virus veroorzaakt bijna 160 miljard dollar aan verlies in luchtvaartsector

Volgens een persbericht dat dinsdag is uitgegeven, wordt er dit jaar een verlies van 118,5 miljard euro verwacht, en nog eens 38,7 miljard euro in 2021.

“Diepe verliezen in de sector zullen doorzetten tot in 2021, ook al wordt verwacht dat de prestaties tijdens de prognoseperiode zullen verbeteren”, aldus de IATA.

Ook voegden ze toe dat na een moeilijke periode in de eerste helft van 2021, de tweede helft van volgend jaar verbeteringen zal laten zien.

Alexandre de Juniac, de CEO van de vereniging, benadrukt, “Deze crisis is verwoestend en niet aflatend. Luchtvaartmaatschappijen hebben de kosten met 45,8 procent verlaagd, maar de inkomsten zijn met 60,9 procent gedaald.

Het resultaat is dat luchtvaartmaatschappijen dit jaar 66 dollar zullen verliezen voor elke passagier die dit jaar wordt vervoerd, wat een totaal nettoverlies van 118,5 miljard dollar betekent. Dit verlies zal in 2021 sterk worden verminderd met  80 miljard dollar. Maar het vooruitzicht om volgend jaar 38,7 miljard dollar te verliezen is niet iets om te vieren.”

Juniac merkte op dat grenzen veilig moeten worden heropend “zonder quarantaine” om mensen weer te laten vliegen.

Hij voegde toe, “En aangezien luchtvaartmaatschappijen naar verwachting in ieder geval tot het vierde kwartaal van 2021 contant geld zullen laten bloeden, is er geen tijd te verliezen.”

Het persbericht benadrukte dat als gevolg van de pandemie de inkomsten van luchtvaartmaatschappijen dit jaar met een half biljoen dollar zijn gedaald.

Dit jaar daalt het aantal passagiers naar verwachting van 4,5 miljard in 2019, naar 1,8 miljard.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het aantal nieuwe coronagevallen stagneert, maar er is een stijging onder tieners

Frankrijk wil Moslimkinderen in het land registreren met ID-nummers