in ,

Vijf mannen opgepakt na voetbalrellen in Breda, twee agenten gewond

De politie heeft gistermiddag vijf mannen opgepakt naar aanleiding van de voetbalrellen na de wedstrijd NAC – Willem II. Twee agenten zijn daarbij lichtgewond geraakt.

Wat begon als een mooie voetbalmiddag, eindigde in rellen waarbij volgens de politie vooral de NAC-supporters het bont maakten. Ze probeerden de confrontatie op te zoeken met supporters van Willem II. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden.

Er werd met stenen gegooid, agenten werden bedreigd, mishandeld en gediscrimineerd. Een aantal hooligans sloeg met broekriemen en kettingen naar de paarden en agenten. Twee agenten zijn hierbij lichtgewond geraakt.

Toen de rust was wedergekeerd, konden er in de loop van de avond vijf mannen worden aangehouden. Drie van hen komen uit Breda, één uit Roosendaal en één uit Oosterhout. Ze zijn tussen de 17 en 39 jaar oud.

In het stadion zijn camerabeelden veilig gesteld en ook buiten het stadion zijn opnames gemaakt. De beelden worden bekeken en de relschoppers die daar op te zien te zijn, zullen worden aangehouden. In een later stadium van het onderzoek bekijkt de politie samen met justitie of het noodzakelijk is om de camerabeelden eventueel online te plaatsen voor de opsporing van de verdachten die niet herkend worden.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

’Talitha van Zon lichtte verzekeraar op’

Egypte pakt econoom op voor verspreiden nepnieuws in kritisch boek