in

Viervoudige moord uit 2018 : OM eist levenslang

“De drie mannen van Servische afkomst, die in Nederland wonen, zouden levenslang moeten worden veroordeeld omdat ze de anderen in koelen bloede hebben doodgeschoten”, aldus de officier van justitie, die van mening is dat de viervoudige moord was gepland door de drie daders.

De verdachten, een vader en zijn twee zonen, doodden de slachtoffers met schoten in het hoofd. Dit was een ‘koelbloedige executie’, zei officier van justitie, Aidan van Veen, tijdens de hoorzitting van vrijdag, meldt omroep NOS.

De vier slachtoffers werden gevonden in een pand op een industrieterrein in Enschede waar een bedrijf stond dat apparatuur voor het kweken van planten verkocht.

Later bleek dat, twee van de slachtoffers werden onderzocht door de politie in verband met de inbeslagname van 17 kilo marihuana op het terrein, eerder dit jaar. Een van de mannen was verkoper van een plantenvoederbedrijf dat ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’ was.

Het motief voor de moord is nog steeds niet vastgesteld, maar het kan zijn dat het allemaal ging om geld. Van een van de slachtoffers was bekend dat hij ten tijde van de schietpartij achtduizend euro bij zich had, maar dat geld is nooit gevonden en hij was de eerste die werd neergeschoten, schrijft de NOS. De Telegraaf meldt dar er mogelijk een financieel conflict is geweest met de verdachten.

De rechtbank zal op 6 november zijn uitspraak doen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Prioriteit coronatesten voor leerkrachten & verpleegkundigen starten maandag

Minister Grapperhaus krijgt boete van 390 euro voor breken coronaregels