in

Viertal opgepakt voor afpersen vrouwen met naaktfoto’s

De politie heeft een man en drie vrouwen opgepakt voor afpersing van meer dan tien jonge vrouwen. Ze zetten de slachtoffers onder druk met het dreigement dat ze naaktfoto’s van hen op internet zouden zetten. De man wordt ook verdacht van verkrachting van een van de slachtoffers.

De vrouwen (van 18 tot 25 jaar) komen uit het hele land. Er wordt niet uitgesloten dat er meer slachtoffers zijn.

De zaak kwam aan het rollen door de aangifte van een vrouw uit Vlissingen. Zij moest geld betalen, als ze wilde voorkomen dat naaktfoto’s van haar op internet verschenen, schrijft Omroep Zeeland.

Verkracht
De politie kwam uit bij een man in Den Haag, die meer vrouwen op dezelfde manier afperste. Een van de slachtoffers is mogelijk zelfs verkracht toen ze hem geld kwam brengen. Bij onderzoek in zijn huis zijn een telefoon en een laptop in beslag genomen.

De telefoon en een laptop leidden naar drie vrouwen uit Hilversum (18), Capelle aan den IJssel (25) en Rotterdam (26) die mogelijk betrokken zijn. De politie probeert duidelijk te krijgen wat precies hun rol is.

Vals profiel
De recherche Zeeland legt uit hoe cyberafpersers vaak te werk gaan: “We zien dat daders via datingsites een vals profiel aanmaken, dus met valse gegevens en een foto van iemand anders. Daarna leggen ze contact met potentiële slachtoffers en vragen om een foto.”

“Het gaat fout zodra een slachtoffer een naaktfoto stuurt, waarop ze wel of niet herkenbaar zijn. De afperser neemt dan via een ander socialmedia-kanaal met weer een andere valse identiteit contact met haar op en zegt dat hij naaktfoto’s van haar heeft. Hij dreigt deze te publiceren op internet, tenzij ze geld overmaakt.”

Als ze dat doet, heeft de afperser beet en gaat het van kwaad tot erger, zegt de politie. Het slachtoffer moet steeds betalen of seks hebben met de afperser.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderwijsraad: segregatie op scholen neemt toe

VVD: Illegalen wonen 1,5 jaar gratis