in

Vierde dreigbrief windmolenactivisten: ‘Uw onderneming wordt vogelvrij verklaard’

Opnieuw heeft een betrokkene bij de aanleg van een windmolenpark in Drenthe een dreigbrief ontvangen. Hoofdaannemer A.Hak uit het Gelderse Tricht bevestigt dat er aangifte is gedaan bij de politie. Het is de vierde dreigbrief.

De briefschrijvers dreigen A.Hak met ‘grote problemen’ als het bedrijf zich niet terugtrekt. “Uw onderneming wordt dan door ons vogelvrij verklaard. Onze, voor uw onderneming nadelige, behandelingen zullen niet op locaties in Drenthe plaatsvinden, maar juist daarbuiten. Internationale aanpak is voor ons ook geen probleem.”

De brief – die in handen is van het Dagblad van het Noorden – is ondertekend door ‘uw provinciegenoten over wiens rug u zich wilt verrijken’. Het is nog niet bekend wat A.Hak gaat doen.

Eerder ontvingen al twee andere bij het windpark betrokken bouwers een dreigbrief. Ook een Groningse gedeputeerde kreeg zo’n brief over het park, dat op de grens tussen Drenthe en Groningen verrijst. De twee bouwbedrijven hebben hun betrokkenheid bij het project gestaakt.

De politie is op zoek naar de briefschrijvers. Na een oproep op Opsporing Verzocht vorige week zijn tientallen tips binnengekomen.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eerlijkere belasting op spaargeld is lastiger dan gedacht

Jonge vrouw (18) van fiets geduwd en verkracht