in

Vier Poolse arbeiders sterven nadat auto in kanaal stort

Vier Poolse arbeiders zijn gestorven nadat hun auto in een kanaal was gestort als gevolg van het slechte weer, aldus een bevestiging van de politie.

De vier slachtoffers, een 20-jarige man, twee mannen van 21 en een 48-jarige vrouw, reden terug naar de camping waar ze verbleven toen de auto de weg reed in Obdam, in Noord-Holland. Ze hadden net een dienst verlaten bij de Borst-bollenfabriek in de stad, die 15 kilometer ten noordoosten van Alkmaar ligt.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk, dat vrijdag om ongeveer 23:00 uur gebeurde, waar de zware regenval vermoedelijk een rol heeft gespeeld, merkte AD op. Geen ander voertuig was betrokken bij het ongeluk.

Medewerkers van het bloembollenbedrijf wekten alarm toen de vier op zaterdag niet op het werk verschenen en niet konden worden gecontacteerd. De politie heeft het hele weekend door het gebied rondgekeken en vervolgens de auto in Berkmeerdijk in het water gevonden.

Duikers van de brandweer haalden de lichamen terug uit het kanaal voordat de zwarte Audi met een kraan uit het water werd getrokken. “Alles wijst erop dat dit een tragisch ongeluk is.” zei een politiewoordvoerder.

Elly Borst, manager van de bloembollenkwekerij, zei dat de 80 personeelsleden waren verwoest door het verlies van vier van hun collega’s, “Er zijn geen woorden voor.” zei ze tegen NH Nieuws.

De vier Poolse arbeiders, die geen familie van elkaar waren, werkten sinds begin januari voor het bedrijf en woonden in bed and breakfast op de camping in Zijdewind, “Een van hun stond op het punt terug te keren naar Polen om bij zijn familie te zijn.” voegde Borst eraan toe.

“Hij had een baby van zeven maanden oud en zijn vrouw had gevraagd of hij terug kon komen.” zei ze.

“De Polen die hier werken, kennen elkaar heel goed. Ze zijn op zoveel verschillende manieren verbonden. De vriendin van een van de slachtoffers werkt hier. Het wordt een enorme slag.”

De politie bezocht de camping op zondag om informatie te verkrijgen over de nabestaanden van de slachtoffers. Naar verwachting zullen hun lichamen worden gerepatrieerd naar Warschau zodra het papierwerk is voltooid.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Halsema : ‘Prostituees zijn geen toeristische attractie’

Nieuwe shutdown lijkt afgewend dankzij akkoord Democraten en Republikeinen