in

Verwijder Trump onmiddellijk uit zijn ambt

Spreker van het Witte Huis, Nancy Pelosi, roept Vice-President Pence en het kabinet op om president Trump uit zijn ambt te verwijderen via het 25e amendement, “anders zal er een andere afzettingsinspanning door de democraten worden uitgevoerd.”

Een dag na de Capitoolrellen in de Verenigde Staten, roept ‘House Speaker’, Nancy Pelosi vice-president Pence en het kabinet op om onmiddellijk een beroep te doen op het 25e amendement, anders zou ze graag zien dat de afzettingsprocedure in het Parlement begint.

Ze sluit zich aan bij de vermoedelijke meerderheidsleider van de senaat Chuck Schumer om de vice-president onder druk te zetten om Trump te dwingen.

Pelosi zei dat als Pence niet onmiddellijk handelt, het Huis afzetting zou overwegen om hem uit zijn ambt te verwijderen. Een dergelijke stap zou grotendeels symbolisch zijn, aangezien er weinig tijd zou zijn voor een proces in de Senaat voordat de ambtstermijn van Trump over 13 dagen afloopt.

“Wat er gisteren in het Capitool van de Verenigde Staten is gebeurd, was een opstand tegen de Verenigde Staten, aangezet door de president”, aldus Schumer, donderdagmorgen in een verklaring. “Deze president mag geen dag langer in functie blijven.”

“De snelste en meest effectieve manier, het kan vandaag worden gedaan, om deze president uit zijn ambt te verwijderen, zou zijn dat de vice-president onmiddellijk het 25e amendement inroept,” zei Schumer. “Als de vice-president en het kabinet weigeren op te staan, moet het Congres opnieuw bijeenkomen om de president af te zetten.”

Pelosi noemde Trump vanmiddag nog een “gevaarlijke man die niet in functie zou blijven”. “Dit is dringend. Dit is een noodgeval van de grootste omvang”, vertelde ze verslaggevers op haar wekelijkse persconferentie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dagelijks meer dan 1000 coronasterftes in Groot-Brittannië

Amsterdam wil toeristen uit coffeeshops verbannen