in

Verwarring bij klanten : Pakketpunten in winkels moeten sluiten

Honderden pakketpunten in winkels in het hele land moeten sluiten vanwege coronaregels en verwarring bij klanten.

Alle niet-essentiële winkels zijn sinds dinsdag gesloten en hoewel de regering uitdrukkelijk heeft gezegd dat de pick-up punten voor pakketten open blijven, gaan veel eigenaren toch de deuren sluiten.

Klanten begrijpen niet waarom ze wel een pakket kunnen afgeven, maar geen postzegels mogen kopen, vertelde een woordvoerder van Ako en Bruna-moederbedrijf Audax vrijdag aan Nu.nl.

Audax heeft nu besloten om alle 50 winkels die zij runt te sluiten, terwijl de honderden franchisenemers zelf mogen beslissen wat ze gaan doen. Ook zo’n 520 Primera-winkels zullen sluiten.

In totaal zullen naar schatting van de VVP retailorganisatie, tussen de 1200 en 1.300 pakketpunten sluiten.

De winkeliers zeggen zelf dat ze het personeel niet kunnen betalen op basis van de inkomsten uit pakketten alleen, ook al hebben postbedrijven zoals DHL en PostNL de tarieven sinds deze week verhoogd.

Een woordvoerder van PostNL vertelde de NOS dat het bedrijf nog niet heeft ingeschat wat de te verwachtte impact zal zijn. “We werken op maximale capaciteit en bezorgen 1,5 miljoen pakketten per dag”, zei hij. “We zullen moeten zien wat er gaat gebeuren.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland: Ouderen krijgen de eerste COVID-19 vaccins

Technische storingen nog steeds een probleem bij aantal coronagevallen