in

Verstappen: ‘Het is altijd hetzelfde liedje met Renault’

Max Verstappen verwacht niet dat Renault volgend jaar een grote stap maakt met de motor, ondanks dat de Franse fabrikant naar eigen zeggen met een ‘nagenoeg geheel nieuwe krachtbron’ op de proppen komt. “Het is altijd hetzelfde liedje”, aldus de Red Bull-coureur in Austin.

Het team van Red Bull zet aan het einde van dit seizoen een punt achter een jarenlange samenwerking met Renault, die van 2010 tot en met 2013 nog goed was voor in totaal acht wereldtitels – vier bij de coureurs en vier bij de constructeurs. Sinds de introductie van de V6-hybridemotor in 2014 hebben de Fransen hun zaakjes echter een stuk minder goed voor elkaar, met als gevolg dat de renstal uit Milton Keynes momenteel achter Mercedes en Ferrari het derde team is in de Formule 1. Voor Red Bull reden om voor 2019 over te stappen naar Honda.

Eerder deze week vertelde Renault-baas Cyril Abiteboul aan Motorsport.com dat er voor volgend jaar een ‘bijna compleet nieuwe motor’ wordt gebouwd. “Dat hebben ze vorig jaar volgens mij ook gedaan”, reageert Verstappen sceptisch op de komst van een nieuwe Renault-motor tegenover onder andere Motorsport.com. Ook ziet hij het niet gebeuren dat Renault hiermee het gat naar Ferrari en Mercedes gaat dichten. “Dat was het idee vier jaar geleden ook, drie jaar geleden ook en twee jaar geleden ook. Je zou eens moeten lezen wat daar allemaal gezegd wordt! Als dit en als dat. Ik word er helemaal… Het is altijd hetzelfde liedje.” Verstappen is duidelijk helemaal klaar met Renault. “Het maakt mij ook niet uit”, zegt de Limburger over of daar wel of niet vooruitgang wordt geboekt voor volgend jaar. “Ik ben daar totaal niet mee bezig. Ik kijk uit naar de uitdaging die wij straks hebben met Honda.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo stapt na dit seizoen over van Red Bull naar het fabrieksteam van Renault. De Australiër hoopt uiteraard dat de nieuwe power unit het team uit Enstone naar voren kan helpen. “Toen ik daar tekende, realiseerde ik me dat er werk aan de winkel was. Maar ik weet ook dat er heel hard wordt gewerkt om alles te verbeteren om de situatie voor 2019 en verder beter te maken. Het zou mooi zijn om Renault elke race beter te zien worden, maar om eerlijk te zijn ben ik hier nog niet veel mee bezig. In 2019 hebben we een nieuwe auto en beginnen we met een schone lei. Het enige wat ik na dit seizoen kan doen, is mijn uiterste best doen om te helpen. En dan zien we wel hoe het gaat.”

Bron : Motorsport.com

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eerste genderneutrale paspoort uitgegeven in Breda

Stomdronken buschauffeur slingert met volle bus over A1