in

Versoepeling van coronamaatregelen in Frankrijk : Lockdown wordt opgeheven en Kerst gaat door

De Franse president, Emmanuel Macron hield dinsdagavond een televisietoespraak om een geleidelijke ontbinding aan te kondigen die in drie fasen zal plaatsvinden, met een volledige opheffing van de lockdown van het coronavirus op 15 december.

In zijn prototypische blijk van unanimiteit begon Macron met een toon van optimisme en aanmoediging aan de Franse burgers voor het doorstaan ​​van de pandemie tot dusver.

“Onze inspanningen, uw inspanningen, hebben hun vruchten afgeworpen. We zijn erin geslaagd de circulatie van het virus te vertragen”, zei hij.

Hij bedankte ook de zorgmedewerkers en eerstelijnswerkers voor hun aanhoudende inspanningen tijdens de crisis.

“Hier wil ik de toewijding eren van de zorgverleners die graag wilden samenwerken, innoveren ondanks vermoeidheid. Ik groet alle professionals, verenigingen en vrijwilligers die ook hier hebben geholpen. Het was allemaal samen dat we deze resultaten hebben behaald. Het is allemaal samen dat we levens hebben gered. ”

Het staatshoofd kondigde vervolgens de eerste fase van de versoepelingen aan, die aanstaande zaterdag 28 november begint met de heropening van winkels die als niet-essentieel werden beschouwd, maar alleen tot 21 uur.

Reizen binnen 20 kilometer van de woning is nu toegestaan ​​en in totaal drie uur versus een uur eerder, en buitenschoolse activiteiten buitenshuis zijn weer toegestaan.

Religieuze diensten kunnen weer worden hervat, zij het met een limiet van 30 personen.

De lockdown wordt op 15 december opgeheven, maar er wordt een avondklok ingesteld van 21 uur. tot 07 uur. Het is niet van toepassing op 24 december en 31 december, kerstavond en oudejaarsavond. De president maakte duidelijk dat de lockdown alleen zal worden opgeheven “als de gezondheidsdoelstellingen worden bereikt.”

Ten slotte kunnen restaurants, cafés, bars en sporthallen op 20 januari heropenen, samen met de volledige heropening van middelbare scholen en vervolgens universiteiten 15 dagen later, waarbij Macron nogmaals benadrukt dat gevallen van coronavirus onder de 5000 per dag moet blijven om dit te doen.

De president sprak ook over de financiële steun die aan elke sector is beloofd om bedrijven in staat te stellen het hoofd boven water te houden.

Wat vaccinaties betreft, zei hij dat de eerste rondes eind december en begin januari zullen plaatsvinden, maar dat ze niet verplicht zullen zijn. Hij vertelde dat er in het voorjaar ook een tweede ronde beschikbaar zou zijn.

Met als doel ‘zoveel mogelijk levens te redden’, zei Macron dat hij aangemoedigd was door de aanhoudende daling van het aantal dat de impact van het coronavirus meet. Hij merkte op dat het gemiddelde aantal dagelijkse positieve gevallen vorige week was gedaald van 60 duizend tot onder de 20 duizend deze week.

Tijdens zijn toespraak riep Macron mensen op om standvastig te blijven en dat iedereen de gezondheidsproblemen niet uit het oog zou verliezen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De mondkapjesplicht is niet van toepassing op kerken

Vraag naar een langere kerstvakantie groeit na een piek in coronabesmettingen bij tieners