in

Verplicht hotelquarantaine in Groot-Brittannië

Inwoners van Groot-Brittannië die terugkeren uit landen die op een “rode lijst” van de regering staan, zullen vanaf 15 februari, in een door de regering goedgekeurd hotel, in quarantaine moeten gaan.

Quarantaine van 10 dagen wordt verplicht voor alle Britse inwoners en staatsburgers, die vanuit landen in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Arabische Emiraten terugkeren.

De terugkerende passagiers zullen worden ondergebracht, in door de overheid goedgekeurde hotels en moeten de kosten van het verblijf uit eigen zak betalen.

Het nieuwe beleid, vorige maand voor het eerst aangekondigd door premier Boris Johnson, is bedoeld om de stroom nieuwe varianten in het land, dat al het ergste dodental van Europa heeft geleden, te stoppen.

Het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg “werkt hard aan het veiligstellen van de faciliteiten die we nodig hebben om beheerde quarantaine uit te rollen voor Britse staatsburgers die naar huis terugkeren uit de landen met het meeste risico”, aldus een woordvoerder.

“In het licht van nieuwe varianten is het belangrijk dat de overheid de nodige maatregelen blijft nemen om mensen te beschermen en levens te redden”.

Gezondheidssecretaris, Matt Hancock, zal toezicht houden op het nieuwe quarantainebeleid.

Quarantainehotels zullen worden gekozen uit hotels in de buurt van lucht- en zeehavens in Londen, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow en Aberdeen.

Volgens de nieuwste regels in Groot-Brittannië moet iedereen die in het land aankomt, zichzelf 10 dagen isoleren en een passagiers-locatorformulier invullen, dat online beschikbaar is, voordat ze terug naar het land reizen.

Mensen die Engeland binnenkomen, moeten ook een negatief PCR-testresultaat laten zien dat ze in de afgelopen 72 uur hebben ontvangen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk gaat beter om met COVID19 dan grootste deel van Europa

Het AstraZeneca vaccin voor mensen begin 60