in

Vermist meisje (16) gevonden in auto met mes en veel contant geld

De politie heeft een 16-jarig meisje dat in maart wegliep en sindsdien werd vermist, vorige week teruggevonden in een auto in Vlaardingen-Holy. Dat maakte de politie vandaag bekend. Een happy end kent het verhaal niet, want het meisje wordt nu verdacht van witwassen.

Het meisje komt uit de regio van Rotterdam. Volgens een politiewoordvoerder is ze niet ontvoerd of meegenomen. Daarom is er geen Ambert Alert verstuurd.

Waar het kind de afgelopen maanden uithing, weet de politie niet. ,,Het gebeurt wel vaker dat jongeren voor een langere tijd verdwijnen. Soms willen ze niet worden gevonden’’, zegt de woordvoerder. Verschillende instanties gaan volgens haar naar de situatie kijken en beslissen of het meisje thuis kan wonen of ergens anders heen moet.

Het meisje werd tijdens een preventieve fouilleeractie teruggevonden in een auto met twee mannen. Het drietal is aangehouden op verdenking van witwassen. De mannen worden verdacht van onttrekking aan het ouderlijk gezag van het meisje. Bij haar aanhouding had het kind een mes in haar tas én een ‘aanzienlijk contant geldbedrag’.

Geen rijbewijs
De bestuurder (26) van de auto, zonder vaste verblijfsplaats, bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg daarvoor een boete. De derde inzittende, een 25-jarige Rotterdammer, werd gezocht omdat hij nog zeven dagen de cel in moet.

Het mes en het geld werden in beslag genomen. Het meisje en de twee mannen worden verhoord.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Als Trump Groenland wil kopen, is dat definitief bewijs dat hij gek is geworden’

Merkel: Europese Unie moet zelf weer migranten van zee gaan redden