in

Verkiezingen 2021 : VVD steekt ver boven iedereen uit

De invoering van een avondklok en de toeslagenaffaire hebben niet veel impact gehad op de kiezers.

Een nieuwe opiniepeiling van I&O Research bevestigt eerdere trends, dat kiezers al een besluit hebben genomen over op wie ze moeten stemmen, aldus de Volkskrant. En als er de komende weken niets verandert, kan de huidige coalitie nog vier jaar aan de macht blijven.

Zowel D66 als het CDA staan nog steeds achter hun standpunt bij de parlementsverkiezingen van 2017, maar de VVD van premier Mark Rutte heeft sindsdien winst geboekt en steekt ver boven de rest uit.

Als er morgen algemene verkiezingen zouden zijn, zou de VVD 42 zetels, 28 procent van de stemmen winnen, stelt de I & O-peiling. “Kiezers blijven Rutte belonen voor zijn aanpak van het coronavirus en zijn leiderschap tijdens de crisis”, zegt onderzoeker, Milan Driessen, in de krant.

Er ook een relatief stabiliteit onder de extreemrechtse partijen. Geert Wilders (PVV) blijft op 19 zetels, dus 13 procent van de stemmen en Forum voor Democratie op 3 procent. Nieuwe partij JA12, gevormd door afwijkende FvD-leden, zou twee zetels of 1,3 procent van het totaal winnen.

De algemene verkiezingen vinden plaats op 17 maart. Dit jaar zal de campagne voornamelijk online plaatsvinden, gezien de beperkingen op sociale afstand, maar op 28 februari wordt het eerste grote televisiedebat uitgezonden op RTL.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Relschoppers roepen mensen op om huizen politici aan te vallen

Politie : Rustige avond door het hele land