in ,

Verenigd Koninkrijk en EU komen overeen om Brexit-besprekingen te verlengen

De Britse premier Boris Johnson en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, hebben zondag een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin ze overeenkomen de Brexit besprekingen te verlengen.

Europe Brexit United Kingdom England Eu Puzzle

“We hebben vanmorgen een nuttig telefoontje gehad. We hebben de belangrijkste onopgeloste onderwerpen besproken.” aldus de verklaring.

“Onze onderhandelingsteams hebben de afgelopen dagen, dag en nacht gewerkt. En ondanks de uitputting na bijna een jaar onderhandelen, ondanks het feit dat deadlines keer op keer zijn gemist, denken we dat het op dit moment verantwoordelijk is om een ​​stap verder te gaan.”

“We hebben onze onderhandelaars dan ook een mandaat gegeven om de besprekingen voort te zetten en te kijken of er zelfs in dit late stadium een ​​akkoord kan worden bereikt”, wordt er toegevoegd.

Johnson riep zijn ministers van het kabinet bijeen om ze op de hoogte te houden.

Hij had eerder gezegd dat zondag de laatste deadline was voor het bereiken van een handelsovereenkomst met de EU, met toenemende speculatie dat het proces zou eindigen in een no-deal Brexit.

Er is geen nieuwe deadline vastgesteld, maar de overgangsperiode van het Verenigd Koninkrijk uit de EU loopt af op 31 december van dit jaar, dat is nog slechts 18 dagen verwijderd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wopke Hoekstra zal CDA naar algemene verkiezingen leiden

Turkije eindigt landelijke corona-weekendklok