in ,

Verenigd Koninkrijk breid zoektocht naar vermiste voetballer uit

De Britse regering heeft opdracht gegeven voor een onderwateronderzoek naar een vliegtuig dat vorige week bij de Kanaaleilanden uit de radar verdween terwijl hij de Argentijnse voetballer Emiliano Sala naar het Verenigd Koninkrijk vervoerde, maakte de Argentijnse ambassade woensdag bekend in Londen.

Minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, bevestigde dat zijn regering akkoord is gegaan met het verzoek van de Argentijnse regering om “de zoektocht naar het verdwenen vliegtuig waarin Sala en piloot David Ibbotson van Nantes naar Cardiff reisden, uit te breiden.” zei de ambassade in een verklaring.

In een brief aan zijn Argentijnse tegenhanger Jorge Faurie, zei Hunt “zodra het weer het toelaat, zal de Air Accidents Investigation Branch de onderwaterzoektocht starten.”

Nieuws over de zoektocht volgde op berichten dat twee zitkussens waarvan vermoed werd dat ze afkomstig waren uit het ontbrekende vliegtuig, aangespoeld waren op een strand in Noord-Frankrijk, ongeveer 20 mijl (32 kilometer) van waar het vliegtuig vorige week voor het laatst op de radar was gespot.

De Argentijnse voetballer was op weg om lid te worden van zijn nieuwe club, Cardiff City FC, nadat hij een contract had getekend ter waarde van 15 miljoen pond (ongeveer 19,7 miljoen).

Sala stuurde naar verluidt een bericht via de voicemail naar zijn vader en zei dat hij bang was dat het vliegtuig op het punt stond uit elkaar te vallen.

Volgens berichten in de media in Argentinië zei hij, “Ik ben hier in een vliegtuig dat eruitziet alsof het op het punt staat uit elkaar te vallen en ik ga naar Cardiff.”

“Als je na anderhalf uur geen nieuws van mij hebt, weet ik niet of ze iemand gaan sturen om naar me te zoeken omdat ze me niet kunnen vinden, maar je weet wel … pap, ik ben zo bang!”

Zoek- en reddingspogingen slaagden er niet in het vliegtuig of enige overlevenden te vinden en ze werden op de derde dag afgelast.

“Hunt toonde zich solidair met de familie van Emiliano.” aldus de Argentijnse ambassade.

“Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van Emiliano.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘God wilde dat Trump president zou worden’

95 Euro boete voor gebruik van telefoon tijdens het fietsen