Flower
Verdachte van Pathé moorden: Ik dacht dat ik in Fortnite zat

Verdachte van Pathé moorden: Ik dacht dat ik in Fortnite zat

Ergün Şenarabacı, die het echtpaar dat als schoonmaakster werkte bij Pathé Cinema in Groningen, neerstak en doodde, heeft in een verklaring gezegd dat hij dacht dat hij een computerspel speelde op het moment van het incident.

Hoog sterftecijfer van afgelopen 24 uur vanwege late melding GGD
Geen Koningsdag in Maastricht
148 boetes uitgedeeld voor niet dragen mondmasker

Şenarabacı (34) werd opgepakt door de politie na het incident dat plaatsvond op 26 oktober 2019. Dinsdag stond hij voor de rechter.

De verdachte, die zei dat hij ten tijde van het incident niet zichzelf was, beweerde dat hij zich het moment van de moord niet meer herinnerde. Şenarabacı zei dat hij dacht dat de 55-jarige Gina, die de schoonmaakster van de bioscoop was, en haar 56-jarige echtgenoot, Marinus, karakters waren in een computerspel.

Şenarabacı verklaarde dat hij, op het moment van de moord, dacht dat hij in het computerspel Fortnite zat, en zegt dat hij om deze reden de schoonmaakster is aangevallen met twee messen.

Bij het bekijken van de camerabeelden van het incident heeft Şenarabacı toegegeven dat hij het Nederlandse stel heeft vermoord.

Het Pieter Baan Psychiatrie Centrum besloot dat Ergün Şenarabacı, die een schizofrene stoornis en psychose heeft gehad, geestelijk onstabiel is. De officier van justitie heeft om deze reden geen gevangenisstraf voor Şenarabacı geëist.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0