in

Verdachte aanslag Utrecht Gökmen T. wil geen advocaat

De verdachte van de aanslag in Utrecht op 18 maart Gökmen T., wil zich niet laten verdedigen door een advocaat. Zijn huidige advocaat André Seebregts heeft bij de rechter-commissaris aangegeven dat hij daarom de verdediging neer moet leggen.

Dat melden meerdere bronnen van het programma 6Inside en De Telegraaf rond het onderzoek naar de aanslag en verdachte T. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland wil de ontwikkeling niet bevestigen of ontkennen. „We kunnen hier niets over zeggen.” De advocaat van T., André Seebregts, laat eveneens weten niet te kunnen reageren. De rechter-commissaris zou de raadsman hebben gevraagd om toch beschikbaar te blijven op de achtergrond als advocaat. Op 1 juni is de eerste pro forma zitting rond T. Er kan een situatie ontstaan dat zowel de advocaat als de verdachte niet aanwezig zullen zijn.

Sébas Diekstra staat als advocaat de vader van de doodgeschoten Roos Verschuur (19) uit Vianen bij. „Mijn cliënt vindt dat wanneer de verdachte in deze zaak zich niet laat vertegenwoordigen door een advocaat hij gedwongen moet worden om op de eerste niet-inhoudelijke zitting aanwezig te zijn. Daarom zullen wij het Openbaar Ministerie vragen om de rechtbank te verzoeken de medebrenging van de verdachte te bevelen. Daarnaast wil de vader van Roos de man die zijn dochter dood zou hebben geschoten die eerste zitting in de ogen kunnen kijken.”

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bij een weeralarm is het vooral code rood in Friesland en Groningen

Ga nooit douchen als het bliksemt. En nog 9 noodweer tips