in ,

Verboden te roken in alle treinen en stations

Het lijkt erop dat 2020 geen fijne jaar wordt voor iedereen die zijn nieuwjaarsresolutie van ‘stoppen met roken’ niet heeft kunnen bijhouden. Behalve de landelijke prijsverhoging, heeft nou de NS-spoorwegen laten weten dat roken dit jaar volledig verboden wordt in alle Nederlandse treinstations.

ProRail zal alle rookzones op platforms verwijderen en vanaf 1 april stopt de NS met de verkoop van tabak in zijn 136 stationswinkels.

Ook beloven ze geen contracten te verlengen met verkopers die tabak en sigaretten willen verkopen in hun winkels. ProRail laat weten dat ze streven naar een ‘rookvrije generatie in 2040.’

ProRail’s inspanning voor een rookvrij Nederland, komt overeen met de ‘preventieovereenkomst’ van de nieuwe regering, opgesteld in 2018 in een poging de gezondheid van het land te verbeteren.

Roken is momenteel verboden op stations op alle plaatsen met uitzondering van speciale rookzones en ProRail geeft momenteel ongeveer 2000 boetes van € 95 per jaar.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Paul Blokhuis, vertelde het Parool dat ProRail en NS een goed voorbeeld neerzetten, “Als een bedrijf zo groot als de NS dit kan, kunnen anderen het ook.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk bevestigd zesde patiënt besmet met het coronavirus

Turkse familie Aslan moet na 30 jaar Nederland uit