in

Verbod op discriminatie op grond van seksuele geaardheid

De Eerste Kamer heeft een overweldigende steun gegeven aan de wijziging van de Nederlandse grondwet om discriminatie op grond van handicap of seksuele geaardheid te verbieden.

Het Hogerhuis stemde met 58-15 om artikel 1 van de grondwet te verlengen, dat discriminatie op grond van religie, geweten, politieke overtuiging, ras of geslacht expliciet verbiedt. De maatregel, voorgesteld door de D66, PvdA en GroenLinks, was al goedgekeurd door de Tweede Kamer.

De enige partijen die tegen hebben gestemd waren de SGP, de PVV van Geert Wilders en Bob van Pareren, een voormalig senator van het Forum voor Democratie die nu is aangesloten bij de afgescheiden groep JA21. Wilders wil artikel 1 helemaal afschaffen, omdat het de rechten van moslims op het gebied van, onder meer het onderwijs, beschermt.

Omdat het om een grondwetswijziging gaat, moet het plan na de verkiezingen in maart opnieuw worden goedgekeurd door een tweederde meerderheid van beide huizen voordat het wet wordt.

De LHBT-organisatie COC verwelkomde de beslissing als een overwinning voor gelijke rechten. Voorzitter Astrid Oosenbrug zei dat ze het zag als “een mandaat om ervoor te zorgen dat de overheid zaken als geweld tegen LHBT aanpakt”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronapatiënten op de intensive care blijft dalen

Gezondheidsorganisaties eisen extra belasting op suiker