in

Verbijstering in Maarheeze over drama in Eindhoven

Hoogopgeleid, veel vrienden en een sterke band met zijn moeder. Het nieuws dat de zoon (40) mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van zijn 71-jarige moeder leidt tot ongeloof bij bekenden van het gezin.

De gordijnen zijn dicht, de zonneluifels niet opengedraaid en op de oprit ontbreekt een auto. Tot zover niks vreemds voor een tweede paasdag waarop veel mensen erop uit trekken. Maar dat er op de hoek van deze nette straat in Maarheeze meer speelt, bewijst een klein bosje bloemen voor de voordeur. Gele rozen. Ze liggen er ter nagedachtenis aan de vrouw des huizes.

De vrouw, 71 jaar oud, is zondag dood gevonden in het appartement van haar zoon (40) in Eindhoven. Dat nieuws is een dag later voor de meeste buurtgenoten even slikken. Dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen, zorgt voor een tweede schok. Maar het vermoeden dat haar zoon daarvoor verantwoordelijk is, lijkt voor niemand te bevatten. Niet voor haar buren, niet voor andere bekenden.

Sociaal
Ze omschrijven de zoon als sociaal en sportief, een jongen met veel vrienden en een voorliefde voor vissen. Dat laatste blijkt ook uit zijn cv: in de loop der jaren werkt hij onder andere voor het visbedrijf van familie en is daarvoor geregeld op de markt te vinden. Ondertussen slaagt hij cum laude voor zijn hbo-opleiding autotechniek. Als twintiger verhuist hij naar Eindhoven waar hij zijn huidige appartement aan het Methusalemplein koopt.

De meeste omwonenden weten niet beter dan dat moeder en zoon daarna een sterke band met elkaar houden. Dat heeft ook te maken met het verleden. Zonder op de details in te gaan: de twee hebben op privégebied het nodige voor de kiezen gehad. “Hij heeft ook verschillende periodes hier thuis bij zijn moeder gewoond, dan verhuurde hij zijn appartement in Eindhoven”, vertelt een van de buren. “Dat waren momenten dat ze steun bij elkaar zochten en voor elkaar zorgden.”

Verstandsverbijstering
En dus is het ongeloof in de straat groot. “Als hij zijn moeder iets heeft aangedaan, moet dat in een vlaag van totale verstandsverbijstering zijn gebeurd”, zegt een andere buurvrouw. “En zelfs dat kan ik me niet voorstellen.”

Een man die iets verderop woont, is ook geraakt door het nieuws: “Ik heb vanmiddag een tijdje op de bank zitten huilen. Ik vind het verschrikkelijk wat haar is overkomen. Maar ik heb ook medelijden met haar zoon. Dit is een drama.”

Soortgelijke geluiden klinken er vanuit de omgeving van de zoon. Nadat het nieuws dit weekend naar buiten kwam, zochten vrienden uit verschillende vriendengroepen contact met elkaar. Vooral in een poging te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

“Maar het blijft onbegrijpelijk”, zegt een van hen. “Ik zit helemaal stuk sinds ik het vanochtend hoorde. Het waren twee geweldige mensen, ontzettend lief. Ik snap het niet, niemand snapt het. En ik vraag me af of we het ooit zullen snappen.”

Bron : ED

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ryanair moet piloten miljoenen schadevergoeding betalen

Ontsnapte gevangene meldt zich na tien jaar bij politie: ‘Tenerife is niet meer zo leuk’