in

Veiligheidsregio Amsterdam vraagt supermarkten om ‘extra maatregelen’ tegen Corona

Amsterdam publiceerde vrijdag een lijst met extra maatregelen die zouden moeten gelden in de Nederlandse hoofdstad, waar de meeste nieuwe besmettingen plaatsvinden. Ook supermarkten moeten zich aan deze extra maatregelen houden, “Hiermee bedoelen we dat mensen bij binnenkomst hun handen moeten desinfecteren en 1,5 meter afstand moeten houden.” aldus de stadsverklaring, “Dit wordt gestimuleerd door het gebruik van pijlen en andere markeringen. En winkelmandjes worden weer geteld en gedesinfecteerd.”

Terwijl kleine winkels zich grotendeels aan de regels houden, zijn er vragen gesteld over de situatie in sommige supermarkten. Vorige maand zei de vereniging van gepensioneerden, Anbo, dat er contact was opgenomen door bezorgde klanten, terwijl groepen voor gehandicapten zeiden dat de behoeften van mensen met een kwetsbare gezondheid steeds vaker werden genegeerd.

Een woordvoerster van het CBL vertelt echter dat de maatregelen die aan het begin van de pandemie waren genomen, zoals strikte controle op aantallen en het ontsmetten van karren na elk gebruik, een service waren om klanten te helpen zich aan te passen aan de ‘1,5 meter’ samenleving, op lange termijn.

“Iedereen werd gevraagd alleen te komen en een boodschappenlijst meenemen. Ze moeten ook afstand houden van andere klanten als ze eenmaal binnen zijn. Bovendien hebben winkels allemaal een desinfectiemiddel beschikbaar voor mensen om hun handen of trolleys te reinigen.” aldus de woordvoerster van het CBL, aan Dutchnews.nl.

Ze benadrukt dat dit een gedeelde verantwoordelijkheid is, “Dit is iets waar we samen mee te maken hebben. Amsterdamse ambtenaren hadden hun roep om strengere normen niet voor de aankondiging van vrijdag met het CBL besproken.”

Het CBL schreef medio augustus naar de lokale autoriteiten om te waarschuwen dat mensen zelfgenoegzaam werden en, om te kijken naar een meer consistente aanpak van de verspreiding van het virus. De vereniging overweegt ook om meer gerichte communicatie over de genomen maatregelen in te voeren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grootste inval op het Dark Web : “Jullie anonimiteit is er niet meer”

Corona raakt centra Maastricht, Den Bosch en Tilburg het hardst