in , ,

‘Veilig’ manier van roken gaat in rook op

Er lijkt een einde te komen aan de ‘zorgeloze’ Vapen. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft alarm geslagen over het roken van deze e-sigaretten en zeggen dat mensen beter niet meer kunnen ‘vapen’.

Er zijn berichten over overledenen in de staten Minnesota en Indiana aan een nieuwe longziekte, die wordt gelinkt aan het roken van e-sigaretten. Er wordt nog een vergelijkbaar geval onderzocht in Los Angeles en er zijn eerder sterfgevallen geweest in twee andere staten.

Het dodental zit nou op vijf. De nieuwe ziekte ijkt vooral jonge mannen te treffen en er zouden ongeveer 450 mensen lijden aan deze nieuwe longziekte. De eerste verschijnselen zijn hoesten, pijn op de borst en kortademigheid. Ook hebben ze vaak koorts, moeten ze overgeven of hebben ze diarree. Deze symptomen lijken lastig maar zijn nog te behandelen. maar jammer genoeg houdt het niet hierbij op. Het gaat snel slechter en patiënten moeten worden opgenomen met acute respiratory distress syndrome of ARDS. Dit houdt in dat er vocht ontstaat in de longen, waardoor het lichaam minder zuurstof kan opnemen.

De ziekte lijkt zich te verspreiden tussen de jongere mensen, maar het zijn vooral “volwassenen en ouderen die eraan bezwijken”, aldus de Washington Post.

Momenteel wordt er onderzocht welke stof in de e-sigaretten voor problemen zorgt. Eerst werd er gedacht dat een vitamine E-component die in marihuanaproducten, zoals wietolie voorkomt, de boosdoener is, maar er zijn ook slachtoffers die alleen nicotine-producten zouden hebben gebruikt.

De e-sigaret wordt volledig afgeraden, tot er duidelijk is welke stof verantwoordelijk is voor de aandoening.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Anti-islamorganisatie Pegida mag nooit meer demonstreren bij moskeeën in Eindhoven

Vrouw dood gevonden op straat in Den Haag