in

Veilig in Turkije

Mijn meisje is veilig in Turkije :
https://www.ad.nl/binnenland/moeder-van-vermiste-baby-tuana-mijn-meisje-is-veilig-in-turkije~a05d0beb/

Al eerder schreef ik over de jeugdzorg in Nederland. Nederland is wereldwijd kampioen uit huis plaatsen van kinderen. Maar liefst 50.000 kinderen worden er per jaar bij hun ouder(s) weggerukt d.m.v leugens in dossiers waar de rechter blindelings in mee gaat. Als ouder ben je kansloos tegen het systeem. En op een enkeling na zien ouder(s) hun kind nooit meer terug in huis verschijnen tot ze achttien zijn. Dan valt er niets meer te verdienen aan ze en worden ze op straat gezet, de Jeugdzorg uit geknikkerd. Met niets!

Ik vocht daar tegen en zat aan het verdienmodel. Als je in Nederland op welke manier dan ook je kop boven het maaiveld uit steekt hakken ze hem eraf en maken ze je kapot. Met de grond gelijk en in sommige gevallen zelfs tot onder de grond. Corrupter als in de Nederlandse Jeugdzorg bestaat bijna niet.

Hoe anders is dat in Turkije? Kinderen, die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen of worden mishandeld, worden opgevangen door een netwerk. Waar je in Nederland gedwongen wordt als mantelzorger op te treden doet het netwerk van zo’n kind dat als team en geheel vrijwillig. Van familie tot buren tot leerkracht helpen mee een kind wat echt niet meer thuis kan wonen op te vangen, te zorgen voor alles wat een kind nodig heeft maar wat me vooral opvalt is de liefde die iedereen hier aan kinderen geeft. Als je ergens komt met je kind(eren) worden de kinderen uitbundig begroet, er word met ze gesproken, ze krijgen altijd van iedereen een knuffel of aai over hun bolletje en het allerbelangrijkste…er word naar ze geluisterd! In Nederland word er te weinig gecommuniceerd met kinderen maar altijd over de hoofden van kinderen. Er wordt nooit gevraagd wat een kind zelf wil.

Van al die uit huis geplaatste kinderen kunnen de meesten gewoon, met ondersteuning, naar huis. De kinderen die echt mishandeld of misbruikt worden uitgesloten uiteraard. Maar op ieder kind staat een prijs dus daar beginnen ze niet aan. En een kind met een beetje stoornis of handicap levert het dubbele op.

De uit huis plaatsingen van kinderen in Nederland is inmiddels verdubbeld, het aantal depressieve en compleet gesloopte ouders dus ook. Recent overleed Arthur. Het gevecht om zijn onterecht uit huis geplaatste kinderen kostte hem zijn leven. Onterecht kan ik zeggen. Ik liep weken mee in het gezin waarvan twee weken zelfs 24//7. Er was niets mis met de pedagogische vaardigheden van Arthur. Helemaal niets!

Al eerder was er een rapport van de commissie Samson, en twee jaar terug kwam er een nieuw rapport van de commissie de Winter. Daarin staat dat 75% van de kinderen in een instelling in Nederland fysiek, psychisch of sexueel mishandeld of misbruikt wordt. Slachtoffers die zich melden krijgen een schadevergoeding van € 5000,- voor het compleet ruïneren van hun leven.

Tegenwoordig zijn er de gezinshuizen. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel als gezinshuis en de onterecht uit huis geplaatste kinderen worden dan bij jou geplaatst. Tegen betaling uiteraard. De gezinshuizen groeien dan ook als paddestoelen uit de grond en de controle ontbreekt volledig! Zo kan het voorkomen dat een kind bijvoorbeeld wordt geplaatst wordt bij een pedofiel. In Berlijn deden ze dat zelfs dertig jaar bewust. Bij wijze van experiment; ‘Pleegkinderen in Berlijn werden dertig jaar lang expres bij pedofielen geplaatst’ | Buitenland | AD.nl Dit artikel werd geschreven door een journalist van het AD. Een andere journalist van het AD schrijft echter het volgende op Twitter:

Nederland is een ziek land voor kinderen!

Kapot gemaakt als ik was kon ik nog maar 1 ding doen. Een eigen partij oprichten. Met de Partij voor de Kinderbelangen deed ik mee aan de landelijke verkiezingen in 2016. Mijn situatie laat niet toe dat ik daarmee doorga en ik ben ook niet geschikt voor de politiek. Inmiddels is de Partij doorgegaan met goede mensen die dat wel kunnen. Zij vechten niet alleen tegen de falende jeugdzorg maar nog veel meer. Een overzicht vind je hier: Standpunten

Veel mensen vroegen me in de loop der jaren of ze iets voor me konden doen. Dat kan. Niet voor mij maar voor de kinderen. Het wordt tijd dat hun stem gehoord gaat worden en je kunt mij een plezier doen , ongeacht of je lid bent van een andere partij, door lid te worden van de Partij voor de Kinderbelangen. Het lidmaatschap kost € 15,- per jaar terwijl een uit huis plaatsing de maatschappij per kind minimaal per maand tussen de € 700,00 en € 10.000 kost.

Word lid: Partij voor de Kinderbelangen.

Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Werkgevers adviseren werknemers corona-app uit te schakelen

Temperaturen breken warmterecord vóór zonsopgang