in

Vanaf 2025 nieuwe directe treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat zet zich in voor het verbeteren van internationale treinverbindingen. Dit plan is er onderdeel van, bevestigt het ministerie na berichtgeving van NRC.

Omdat drie kwart van de route over Duits grondgebied gaat, wordt de intercity openbaar aanbesteed in Duitsland. De NS mag zich er eveneens voor inschrijven.

Het concrete plan voor Eindhoven-Düsseldorf komt twee dagen voor de eerste ‘regeringsdialoog’ tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarvan Düsseldorf de hoofdstad is.

Ook de Randstad, Den Haag en Rotterdam willen graag een betere aansluiting met het Duitse spoor. Vanuit Den Haag moet er twee keer overgestapt worden voor Düsseldorf. Volgens de NS worden deze opties verkend.

Van Veldhoven wil ook elders betere internationale treinverbindingen. NS en Deutsche Bahn bekijken hoe de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn korter kan. Ze steunt ook de wens van het Britse Eurostar om op termijn vier tot vijf treinen per dag te laten rijden tussen Amsterdam en Londen.

Bron: NU.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duizenden huizenbezitters met asbest in dak in financiele nood

Dode gevallen bij wegblokkades tegen hogere benzineprijzen Frankrijk