in

Vanaf 20 juli mondmaskers verplicht in Frankrijk

Het is de laatste preventieve maatregel van de regering om een ​​tweede golf van het coronavirus te vermijden.

Franse president, Emmanuel Macron kondigde dinsdag, na de viering van de Bastille Day, aan dat het dragen van maskers in openbare ruimtes zoals, musea en winkels, in augustus zou worden geïmplementeerd, maar de nieuwe premier Jean Castex heeft aangekondigd dat de datum zal worden vervroegd naar volgende week.

Tijdens een interview op France 2 TV riep Castex op tot “meer waakzaamheid”, aangezien Frankrijk clusters van herinfecties ervaart in Ile-de-France, de regio Grand-Est in het oosten en in de regio Haut-de-France in het noorden.

Het virus heeft vooral Mayenne getroffen, een gemeente in de regio Pays de la Loire in het noordoosten die de afgelopen twee weken een verontrustende golf van besmettingen heeft meegemaakt. Sinds donderdag is het dragen van mondmaskers verplicht in deze regio en heeft de Minister van Binnenlandse Zaken heeft 650 duizend maskers verzonden naar de hoofdstad Laval voor distributie volgende week.

Sinds de opheffing van de lockdown van twee maanden op 11 mei zijn bepaalde scholen weer gesloten waar het virus opnieuw is opgedoken en zien spoedeisende hulp van ziekenhuizen een toename van het aantal gevallen. Het is de reproductiesnelheid waar gezondheidsfunctionarissen zich zorgen over maken en dit is ook de reden om het landelijke beleid voor het dragen van maskers toe te passen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

“De Belastingdienst handelde discriminerend.”

Mag jouw baas jou verbieden om op vakantie te gaan?