in

Vanaf 15 juni mogen we weer op vakantie binnen Europa

Het kabinet staat klaar om aan te kondigen dat we vanaf 15 juni weer op vakantie mogen naar het buitenland, zo melden bronnen tegen RTL Nieuws en andere media.

Een versoepeling van de reisregels op die datum zou samenvallen met een groot deel van de rest van Europa. De ministers spreken woensdag met gezondheidsadviseurs en volgens RTL houdt premier Mark Rutte woensdagavond een persconferentie, wanneer de veranderingen bekend worden gemaakt.

Het officiële Nederlandse reisadvies zegt op dit moment dat niemand naar het buitenland mag reizen tenzij dat echt nodig is. Vanaf 15 juni zal dat worden veranderd voor een groot deel van Europa, maar de reizigers worden nog steeds geadviseerd om zich aan alle coronamaatregelen te houden en voorzichtig te zijn.

Dat Nederland zijn reisadvies versoepelt betekent niet dat alle EU-landen evenveel toeristen uit Nederland zullen verwelkomen. Griekenland heeft bijvoorbeeld gezegd dat het alle toeristen die vanaf Nederlandse luchthavens aankomen zullen worden getest om zeker te weten dat ze virusvrij zijn en iedereen moet minimaal een week in quarantaine blijven.

Premier Mark Rutte heeft eerder deze week beloofd meer duidelijkheid te geven over reizen naar het buitenland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De burgemeester van Amerikaans hoofdstad veroordeelt reactie van politie op demonstranten

Slechts 5,5% Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen coronavirus