in

Van der Voort sneuvelt na gelijkopgaand gevecht op WK darts

Het WK darts van Vincent van der Voort zit erop. De 43-jarige Nederlander moest in de derde ronde zijn meerdere erkennen in de Engelsman Chris Dobey: 3-4.

De PDC-ranglijst verklapte al voordat er een pijl gegooid was dat het een gelijkopgaand gevecht zou worden in het Londense Alexandra Palace. Van der Voort staat 37ste, Dobey één plekje hoger. Beide darters zijn dus aan elkaar gewaagd.

Dat bleek ook tijdens de partij. Dobey pakte de eerste, derde en zesde set, Van der Voort de tweede, vierde en vijfde. Set zeven moest daarom de beslissing brengen en daarin kwam Van der Voort tekort.

Adrian Lewis wordt de volgende tegenstander van Michael van Gerwen. De Engelsman had weinig moeite met de Litouwer Darius Labanauskas, die eerder verrassend Raymond van Barneveld uitschakelde. Het werd 4-0 voor Lewis, die Van Gerwen donderdagavond in de achtste finales treft.

Titelverdediger Rob Cross vloerde de Spanjaard Cristo Reyes met 4-0. Set drie en vier waren spannend. De wereldkampioen won ze beide met 3-2. Cross neemt het voor een plaats in de kwartfinales op tegen de winnaar van het duel tussen de Belg Dimitri van den Bergh en de Engelsman Luke Humphries.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Twee doden aangetroffen in woning Tilburg

Schaatsster Achtereekte houdt van uitdagingen: ‘Ik wil naar WK allround’