in , ,

Vaccinatieplicht om te mogen reizen binnen de EU

De Europese Unie zal de het ‘vaccinatiepaspoort’ opnieuw bespreken en bij eventuele goedkeuring zullen niet EU-burgers, die niet zijn gevaccineerd met de coronavaccin, niet naar EU-landen kunnen reizen.

De Europese Unie bereidt zich voor om een ​​”vaccinpaspoort” -vereiste op te leggen voor vrij verkeer binnen de Unie. Als het vaccinatiepaspoort wordt geaccepteerd, geldt dit ook voor iedereen die de EU in wil reizen van buitenaf. Afgezien van het normale paspoort, kunnen degenen die geen internationaal standaard vaccinpaspoort hebben, waarin informatie over het coronavaccin wordt vastgelegd, de EU niet binnenkomen.

Degenen die een essentiële reden hebben om de EU binnen te reizen, maar niet in bezit zijn van een vaccinatiepaspoort, zullen in quarantaine moeten blijven en mogen niet profiteren van bepaalde rechten.

De kwestie zal worden besproken tijdens de EU-top op 21 januari. Advocaten zijn over dit onderwerp in tweeën verdeeld. “Vaccinatie is niet vereist. Het is in strijd met de mensenrechten”, aldus advocaten die vinden dat een vaccinatiepaspoort in schending is van mensenrechten, terwijl anderen benadrukken dat “het in gevaar brengen van het leven van anderen ook in strijd is met de mensenrechten”.

De officiële aanvraag ligt bij de commissie

De officiële aanvraag over dit onderwerp is naar de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, gestuurd. De eigenaar van de brief is de Griekse premier, Kiryakos Miçotakis. De brief is ook naar 26 andere EU-lidstaten gestuurd en enkele landen melden al dat er een overeenstemming is bereikt.

Het doel van de brief is om een overgang te bieden naar een normaal leven op economisch en sociaal gebied, met behulp van een vaccinatiepaspoort. De voorstellen in de brief van 12 januari krijgen veel steun van de conservatieve vleugel. De Duitse media heeft de inhoud van de brief uitgelicht en benadrukt dat het vaccin ook nodig is voor mensen die van buiten de EU komen.

“Het is onze prioriteit om zo snel mogelijk te werken aan herstel van het vrije verkeer tussen lidstaten en derde landen. Daarom moeten we zorgen voor vrije verkeer van mensen die tegen Covid19 zijn ingeënt. Dit kan met een standaarddocument dat bewijst dat een persoon met succes is ingeënt. Wij zullen binnenkort in Griekenland van start gaan en dit zal een model zijn voor de EU”, aldus de brief, waarin staat vermeld dat de nadruk zal worden gelegd op vaccinatie van burgers van EU-lidstaten in de komende twee maanden.

Een zogenaamde “Inentingspaspoort” of “ID” concept, duikt ook op in Duitsland, waar het zelfs al bestaat. Voor het Coronavirus is een aparte pagina of een aparte vaccin-ID vereist. Degenen die deze ID of paspoort niet hebben, worden niet tot de EU toegelaten.

Burgers van landen buiten de EU zullen geen visa krijgen, en zullen er beperkingen worden opgelegd op het vrije verkeer binnen de EU. Toegang tot treinen, vliegtuigen en andere openbare voertuigen en winkelstraten kunnen worden beperkt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Britse ziekenhuizen plaatsen patiënten in hotels om ruimte vrij te maken voor coronapatiënten

OMT : Waarschijnlijk geen versoepelingen tot maart