in

Vaccinatiepaspoort geen prioriteit in Nederland

Bronnen in Den Haag suggereren dat de Nederlandse regering terugdeinst voor het sanctioneren van een ‘vaccinatiepaspoort’ als middel om een deel van de coronamaatregelen te versoepelen.

Zowel premier Mark Rutte als minister van Financiën, Wopke Hoekstra, verwierpen het plan in het verkiezingsdebat van afgelopen zondag en insiders suggereren dat het in ieder geval april zal zijn voordat er een besluit wordt genomen, schrijft het Parool.

“Het binnenbrengen van een vaccinatiepaspoort is gewoon geen kabinetsbeleid”, aldus een bron.

In Brussel wordt al een Europees vaccinatiepaspoort ontwikkeld, met één oog op de zomervakantie. “Maar hoewel we de inspanningen van Brussel niet zullen blokkeren, hoor ik dat we diplomatiek gezien echt op de achtergrond zitten”, zegt de bron tegen de krant.

Kim Putters, directeur van de SCP, had het eerder deze week over discriminatie tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden en benadrukte dat dat niet aan te bevelen was.

“Het is de taak van de regering om ervoor te zorgen dat de voortgang van de ene groep naar meer vrijheid niet tot jaloezie bij de andere groep leidt”, aldus Putters. “We moeten niet eindigen als zondebok.”

De Nederlandse gezondheidsraad waarschuwde vorige maand dat het weigeren van toegang tot een festival of theater op grond van niet-vaccinatie kan leiden tot illegale uitsluiting en discriminatie. Er zijn ook implicaties voor privacy, merkte de raad op.

D66-leider Sigrid Kaag zei afgelopen zaterdag, tijdens de partijconferentie, dat een vaccinatiepaspoort in combinatie met veel meer testen, mensen in staat zou stellen meer te doen zonder de coronabeperkingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Farid Azarkan over nieuwe documenten toeslagenaffaire : Onderste steen naar boven

Koning Winter maakt een comeback : Temperaturen dalen onder de nul