in

Universiteit van Amsterdam weigert student vanwege Turkse operatie in Syrië

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft zichzelf in een online ophef gevonden vanwege het weigeren van een student voor een stageplek. Natuurlijk gebeurd dit wel vaker maar de reden voor afwwijzing was deze keer, de lopende operatie van Turkije in Syrië. De wetenschapper van de universiteit liet kortaf weten dat ze op dit moment geen Turkse studenten uitnodigen.

De universiteit heeft inmiddels deze wetenschapper tot de orde geroepen wegens haar afwijzing van de Turkse studente voor een stage, “Wij keuren de reactie van de medewerker af. Er zijn direct vanuit de UvA excuses aangeboden aan de betrokken student. De UvA is een inclusieve en diverse universiteit. Afkomst of politieke motivatie mag nooit reden zijn voor afwijzing van wie dan ook.” aldus een verklaring van de universiteit op hun eigen site.

“De betrokken medewerker is onmiddellijk duidelijk gemaakt dat de reactie niet acceptabel is.” Ook is de vrouw gevraagd voor een verder gesprek om te besluiten welke maatregelen er zullen worden genomen.

De studente die is afgewezen heeft haar excuses ontvangen, maar heeft inmiddels afgezien van de plannen om aan de universiteit stage te lopen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Voormalig SS-bewaker (93) alsnog voor de rechter

Tunahan Kuzu : “De vijand van je vijand is niet jouw vriend.”