in ,

Unicef : Gelukkigste kinderen in de wereld zitten in Nederland

De cijfers voor Nederland mogen worden toegejuicht, maar “we mogen de kinderen in Nederland die het niet zo goed hebben niet vergeten”, aldus Suzanne Laszlo, directeur van Unicef Nederland.

Opgroeien in een welvarend land is geen garantie voor een gelukkig en gezond leven, zegt Laszlo, “Uit recent onderzoek weten we dat Nederlandse jongeren de meeste stress ondervinden van schooldruk. En naarmate deze druk toeneemt, ervaren jongeren meer emotionele problemen en worden ze minder gelukkig.” aldus Laszlo, die benadrukt dat de coronaviruscrisis ook meer stress bezorgd bij jongeren in Nederland.

“Het is daarom belangrijk om de impact van het coronavirus op kinderen goed in de gaten te houden. De armste kinderen en gezinnen zijn degenen die het hardst worden getroffen, en dat kan de ongelijkheid vergroten.” aldus Laszlo.

Nederlandse kinderen toppen de ranglijst op het gebied van geestelijke gezondheid; 90 procent is tevreden met het leven, maar op gebied van lichamelijke gezondheid zitten ze nog maar net in de top tien, op de negende plek. Nederland staat ook midden in de lijst wanneer het komt op kindersterfte en 25 procent van de Nederlandse kinderen wordt als te zwaar beschouwd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe virusbeperkingen in Turkije

Belgische familie beschuldigd Efteling van ‘discriminatie’ en ‘vernedering’