in

Uber chauffeur schuldig voor zes moorden

Een Uber-chauffeur die beschuldigd werd van het willekeurig doden van zes mensen tijdens een schietpartij in de Amerikaanse staat Michigan in 2016, heeft schuldig gepleit voor moord, poging tot moord en vuurwapenovertredingen.

Vier mensen werden gedood in een restaurant en twee bij een autodealer in de schietpartijen in de stad Kalamazoo.

Jason Dalton (48) had aanvankelijk de app de schuld gegeven van het beheersen van zijn “geest en lichaam”.

Maar hij veranderde zijn pleidooi kort voordat zijn proces moest beginnen.

“Er werd geen deal aangeboden aan de heer Dalton voor het schuldig pleidooi.” aldus openbare aanklagers.

Zijn aanklacht bestaat uit zes aanklachten van moord, twee voor poging tot moord en acht aanklachten met betrekking tot vuurwapenovertredingen. Hij wordt nu geconfronteerd met een levenslange gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating.

Dalton, die zijn pleidooi indiende terwijl jury selectie plaatsvond, deed dit ondanks bezwaar van zijn advocaat.

Hij vertelde de rechter bij het Kalamazoo County-hof dat hij de beslissing uit eigen vrije wil had genomen, eraan toevoegend dat hij dit al een tijdje “had gewild”.

Dalton had eerder, naar verluidt, de politie verteld dat hij een “marionet” was geworden door de Uber-applicatie, die hem opdroeg mensen willekeurig te fotograferen over een periode van vijf uur in februari 2016.

Hoewel geen van de slachtoffers Uber-klanten waren, zei de politie dat Dalton passagiers bleef oppikken tijdens de schietpartij in Kalamazoo, een kleine stad ongeveer 241 kilometer ten westen van Detroit.

De incidenten vonden plaats op een zaterdagavond op drie locaties, buiten een Cracker Barrel restaurant, een Kia autodealer en een flatgebouw.

Na zijn arrestatie, bevestigde Uber dat Dalton een bestuurder was die geregistreerd was bij het app-gebaseerde taxibedrijf, en een verklaring aflegde waarin ze hebben gezegd dat ze “met afschuw vervuld en diepbedroefd” was over het geweld.

“Dalton had achtergrondcontroles ondergaan maar is aangenomen omdat hij geen strafblad had.” aldus Uber.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Metroverbinding tussen Amsterdam en Schiphol

Nationale onderwijsstaking op vrijdag 15 maart, bonden eisen miljarden