in

Uber-app krijgt noodknop om 112 te bellen

Nederlandse gebruikers van taxi-app Uber kunnen binnenkort met de app alarm slaan als ze in de problemen zitten.

De app belt automatisch 112 en geeft de exacte locatie en het kenteken van de auto door aan de alarmcentrale. Passagiers, chauffeurs en koeriers van Uber Eats hebben straks die noodknop. De veiligheidsmaatregel wordt in de komende weken ingevoerd in Europa. Uber wil zichzelf zo aantrekkelijker maken.

Uber-chauffeurs en passagiers kunnen ook selecteren dat “vertrouwde contactpersonen”, zoals partners, automatisch op een plattegrond kunnen zien waar hun geliefde precies is.

De Uber-app herinnert chauffeurs verder aan de maximumsnelheid. Als iemand te hard rijdt, verschijnt een rode waarschuwing op het scherm.

Veiligheid is de zwakke schakel van veel taxi-apps. Zo verloor de grootste dienst van China, Didi Chuxing, in korte tijd veel gebruikers, nadat enkele vrouwelijke passagiers waren vermoord door chauffeurs.

In New York is deze week nog een chauffeur van Uber aangeklaagdvoor het ontvoeren en betasten van een vrouwelijke passagier. De vrouw had de chauffeur ingeschakeld om haar thuis te brengen en viel onderweg in slaap. Ze kreeg in eerste instantie een rekening van Uber van 1000 dollar (ruim 860 euro) voor een rit van New York naar Boston. Dat geld kreeg ze later terug.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Facebook accepteert advertenties met nepnieuws voor verkiezingsdag’

Woonwagenbewoners zetten strijd voort en strijken neer in Den Haag