in ,

Twijfels over massale vaccinatieprogramma in Januari

De voorzitter van de, op één na grootste vakbondsfederatie van Nederland, noemt het plan van de regering om een grootschalig vaccinatieprogramma tegen het coronavirus uit te voeren, “onvoldoende”.

CNV-topman, Piet Fortuin zegt bezorgd te zijn dat Nederland achterop raakt, ondanks de verzekering van de overheid dat vaccinatie kan beginnen zodra de vaccins officieel zijn goedgekeurd, en dit hopelijk begin januari.

“Miljoenen mensen vaccineren is een enorme operatie die nog nooit eerder in Nederland is gedaan”, zegt hij. Duitsland verandert momenteel zijn drive-through-testcentra in vaccinatielocaties. Over twee weken is alles klaar.

“Nederland wacht tot het vaccin klaar en afgeleverd is en gaat dan pas kijken hoe de implementatie is georganiseerd. Het is een verspilling van tijd.”

Verschillende zorgorganisaties hebben ook twijfels geuit over de startdatum van januari. Actiz, dat zo’n 400 bedrijven vertegenwoordigt die zorg en ondersteuning bieden aan ouderen en mensen met chronische aandoeningen, omschrijft De Jonge’s aankondiging als “enthousiast en een beetje voorbarig”.

Groot-Brittannië, die niet langer hoeft te wachten op goedkeuring door het Europees Geneesmiddelenbureau, heeft al groen licht gegeven voor de Pfizer- en de BioNTech-vaccins en zal volgende week beginnen met zijn vaccinatieprogramma.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronagevallen afgelopen week gezakt met 8%

Zwarte Piet verliest steun in het land