in ,

Tweederde van Nederland werkt liever vanuit huis

In april zei 47 procent van de ondervraagden niet te kunnen wachten om weer terug te keren naar kantoor, maar tegen oktober was dit gekrompen tot 32 procent. Inmiddels is 68 procent blij om vanuit huis verder te werken.

De belangrijkste reden voor hun relatieve geluk met het thuiskantoor was reizen, bijna vier op de vijf zei dat ze het prettig vonden om niet naar hun werk te moeten reizen, en 64 procent van de mensen zeggen dat ze hun tijd beter kunnen verdelen.

In tegenstelling tot de ervaring van mensen met schreeuwende kinderen, constante onderbrekingen en alleen een waskast om in te werken, zei 37 procent van de ondervraagden dat ze zich thuis beter konden concentreren.

De reden om weer aan het werk te gaan was echter vooral sociaal. Bijna twee derde van de ondervraagden miste hun collega’s in oktober, velen missen de verandering van omgeving en 41 procent was het ermee eens dat ze zich meer konden concentreren op hun officiële werkplek.

Ongeveer zes op de tien mensen denken dat hun werkgever in de toekomst meer flexibiliteit zal bieden voor thuiswerken.

Het laatste deel van het onderzoek is medio oktober uitgevoerd door onderzoeksgroep Motivaction voor de websites Nationale Vacaturebank en Intermediair.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Crisisbesprekingen bij KLM : Overheidssteun in gevaar

11.141 nieuwe coronabesmettingen en 87 dood