in ,

Tweede verdachte van liquidatie Rotterdam aangehouden op Curaçao

De politie op Curaçao heeft gisteren een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie in de Rotterdamse wijk Katendrecht, in oktober vorig jaar. Daarbij kwam een 32-jarige man van Antilliaanse afkomst om het leven. Het zou een ‘vergismoord’ zijn geweest.

De aanhouding van de verdachte volgde op een tip die politie begin vorige maand kreeg. Volgens de tipgever was de dader van de dodelijke schietpartij naar Curaçao gevlucht. Of de 21-jarige verdachte de schutter is, moet blijken. Volgens de politie wordt hij binnenkort voor vervolging overgebracht naar Nederland en onderzoekt Justitie zijn precieze rol bij het schietincident.

Eerste verdachte
In de zaak werd eind februari in Limburg al een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Die zit nog steeds vast. De twintiger belandde achter de tralies nadat hij door het Rotterdamse onderzoeksteam als verdachte was gesignaleerd in de politiesystemen.

Dairon Alberto werd op 28 oktober neergeschoten toen hij ‘s avonds met wat vrienden rondhing op straat in de Rechthuislaan op Katendrecht. Er kwam een man met een wapen aanrennen en schoot gericht op het groepje. De mannen zochten een veilig heenkomen, maar Dairon kon niet wegkomen. Hij werd van dichtbij doodgeschoten.

Vergismoord
Vrij snel na de dood van de 32-jarige Rotterdammer ging het verhaal rond dat sprake zou zijn van een vergismoord. Later kwam ook het onderzoeksteam tot die conclusie. Wie dan wel het doelwit was, en waarom kan de politie nog niet zeggen.

Getuigen van de fatale schietpartij op Katendrecht laten niets of niet veel los aan de politie. De vader van Dairon riep mensen op die iets weten wat belangrijk kan zijn voor het onderzoek om met de politie te gaan praten.

Beloning
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam loofde een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op Katendrecht eind oktober vorig jaar. Bij het incident kwam Dairon Alberto (32) om het leven.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland laat arrestanten vrij na grote terreur-actie

Het is weer zover: zondag gaat de zomertijd in