in

Tweede schip gestrand voor kust Noorwegen

De Noorse kustwacht heeft een tweede noodsignaal ontvangen van een schip dat is gestrand voor de kust van Hustadvika. Volgens de Noorse politie gaat het om een vrachtschip in de buurt van het cruiseschip met 1300 opvarenden dat vandaag in nood kwam.

Dat betekent dat er een tweede reddingsactie op touw moet worden gezet. De Noorse televisiezender NRK meldde dat volgens de Noorse kustwacht het vrachtschip net als het cruiseschip met motorproblemen kampt. Het is niet bekend of het vrachtschip op weg was naar het passagiersschip, dat omstreeks twee uur in de middag een noodsignaal uitzond, om hulp te verlenen.

Gehinderd door het slechte weer
De maritieme reddingsdienst in Noorwegen is druk bezig met de evacuatie van de opvarenden van het cruiseschip, waarvan er nu zo’n honderd aan land zijn gebracht. Negen mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De evacuatie van de 1300 opvarenden wordt gehinderd door het slechte weer. De golven zijn zes tot acht meter hoog en het waait hard. Twee reddingsboten moesten noodgedwongen omkeren, zegt de maritieme reddingsdienst. ” Als we iedereen moeten evacueren, gaat dat veel tijd kosten”, zegt een woordvoerder.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Schrik bij voetbalclub nadat boze man het veld op stormt

Massademonstratie in Londen tegen brexit: ‘beste deal is geen brexit’