in ,

Tweede Kamer : “Geen plannen om sekswerk strafbaar te stellen”

De minister legde de verklaring af tijdens een debat over sekswerk dat werd georganiseerd naar aanleiding van een burgerinitiatief van een actiegroep, die meer dan 40 duizend handtekeningen heeft verzameld.

De christelijke jongerengroep, Exxpose, wil dat de overheid een Zweeds model voor prostitutie overneemt, waarbij de cliënt en niet de sekswerker wordt bestraft. Exxpose-voorzitter Natasja Bos, zei tijdens het debat tegen Kamerleden dat ze niet langer zal zwijgen over de ‘rauwe kant van prostitutie’.

“Het wordt tijd dat we sekskopers verantwoordelijk maken voor de gevolgen van het betalen voor seks. Hoewel prostitutie voor sommigen een keuze is, wordt een grote groep uitgebuit.” aldus Bos.

Het Exxpose-standpunt werd gesteund door de drie christelijke partijen en CDA-Kamerlid, Anne Kuik, die op donderdag een interview gaf aan de AD, waarin ze zei dat betalen voor seks niet langer mag worden getolereerd, “Vraag iemand of ze willen dat hun dochter sekswerker wordt, en ze zullen nee zeggen”’, zegt ze tegen de krant, “Maar we laten jonge vrouwen uit de armere landen van Europa het werk doen zonder enige moeite. Dat is hypocriet.”

Broekers-Knol verwoord echter haar bezorgdheid door te zeggen dat het criminaliseren van sekswerk de industrie ondergronds zal drijven.

De Raad van State bestudeert momenteel wetsvoorstellen die ervoor moeten zorgen dat zowel bordelen als sekswerkers een vergunning krijgen. Gokkers die gebruik maken van de diensten van een sekswerker zonder vergunning, overtreden dan de wet.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zorgpremies worden volgend jaar duurder

Geen belasting op suiker