in

Tweede Coronagolf kan een grote golf werkloosheid meenemen

“In sommige landen werd tot tien keer minder uren gewerkt dan in de eerste paar maanden van de financiële crisis van 2008.” zo staat het beschreven in het rapport.

Gezien de uitzonderlijke onzekerheden die de vooruitzichten op korte termijn kenmerken heeft de OESO voor de komende 18 maanden twee epidemiologische scenario’s onthuld.

Eén waarbij het virus blijft vertragen en onder controle blijft, en een andere wanneer een tweede golf van snelle besmetting uitbreekt.

Voorspellend dat de werkloosheid in 2021 hoog zal blijven, zei de internationale instantie dat de werkloosheid eind 2020 in de OESO-landen bijna 10 procent zal bedragen, tegen 5,3 procent eind 2019.

Het rapport waarschuwt, “Het zou kunnen oplopen tot 12,6 procent als een tweede pandemische golf zou toeslaan.”

Het rapport gaf ook aan dat prognoses slechts wijzen op een geleidelijk herstel, “Het werkloosheidscijfer zal op of boven het piekniveau blijven dat tijdens de wereldwijde financiële crisis is waargenomen, en tegen eind 2021, 7,7 procent bereiken zonder een tweede golf (en 8,9 procent in het geval van een tweede golf), met aanzienlijke verschillen tussen landen.”

Volgens de OESO gebruikten werkgevers in sommige landen programma’s voor het behoud van banen om uren te besparen en werknemers in staat te stellen hun salaris en banen te behouden.
“Daar is het waarschijnlijk dat de volledige impact van de pandemie nog niet is gevoeld.” voegt hij eraan toe.

In andere landen is er een ongekende stijging in werkeloosheid gemeld, maar veel werknemers zullen terugkeren naar hun oude baan, of hebben snel weer een nieuwe baan gevonden als de economie weer begint te bloeien en bedrijven weer actief zijn.

De OESO zei dat landen snel moeten handelen en jongeren moeten helpen hun banden met de arbeidsmarkt te behouden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk sluit nieuwe ‘lockdown’ uit

Duits-Turkse moeder : “PKK een virus dat families vernietigt!”