in

Twee weken in quarantaine als je naar Groot-Brittannië wilt

De Britse autoriteiten hebben zaterdag bekend gemaakt dat het totale aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in het land is gestegen tot 31.587, een stijging van 346 in de afgelopen 24 uur.

Tijdens een dagelijkse nieuwsbriefing zei Transportsecretaris, Grant Shapps dat de Britse premier Boris Johnson op zondag een toespraak zal houden waarin een “stappenplan” wordt geschetst om de afsluiting te vergemakkelijken. Het zal ‘een geleidelijk proces zijn, niet één enkele sprong naar vrijheid’, zei Shapps.

Lokale media meldden dat Johnson morgen in zijn toespraak zal aankondigen dat luchtreizigers die naar het Verenigd Koninkrijk aankomen, twee weken in quarantaine zullen moeten gaan, omdat Groot-Brittannië een tweede golf van coronavirus wil vermijden.

De nieuwe maatregelen zullen naar verwachting in juni in werking treden en zullen zowel havens als luchthavens omvatten.

Degenen die de regels overtreden, kunnen een boete van duizend pond krijgen, of misschien zelfs deportatie.

Airlines UK, de handelsorganisatie voor in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde luchtvaartmaatschappijen, werd door Sky News geciteerd omdat het beleid “de internationale reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk effectief zou doden en onmetelijke schade zou toebrengen aan de luchtvaartindustrie en de bredere Britse economie.”

“Niemand gaat op vakantie als ze niet in staat zijn om het normale leven gedurende 14 dagen te hervatten, en zakenreizen zouden ernstig worden beperkt. Het zal het de luchtvaart bijna onmogelijk maken om snel weer op gang te komen, waardoor het economische herstel van het land nog verder wordt teruggedrongen.” aldus Airlines UK.

Zo heeft Virgin Atlantic op 5 mei aangekondigd dat het 3.150 banen in het Verenigd Koninkrijk zal schrappen.

De luchtvaartmaatschappij heeft ongeveer tienduizend mensen in dienst, wat betekent dat ze hun personeelsbestand met meer dan een derde zal verminderen. Het zal ook zijn activiteiten op de luchthaven van Gatwick beëindigen.

Dat nieuws kwam op zijn beurt een week nadat British Airways op 28 april had aangekondigd dat het 12 duizend banen zou schrappen.

International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van de luchtvaartmaatschappij, heeft gezegd dat het meer dan een kwart van de werknemers van British Airways zal ontslaan, aangezien het grootste deel van haar vloot aan de grond blijft vanwege de wereldwijde pandemie. Er werken 45 duizend mensen bij British Airways.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona-uitbraak in vluchtelingencentrum Friesland

Amsterdam wilt ‘de juiste toeristen’ trekken