in

Twee Turkse-Duitsers onderscheiden met Duitslands hoogste civiele prijs

President Frank-Walter Steinmeier heeft dinsdag twee Turkse immigranten de Duitse Order of Merit toegekend voor hun vrijwilligerswerk en hun diensten aan de herinneringscultuur.

Burak Yilmaz (31) werd beloond met de prijs voor zijn inspanningen om racisme en antisemitisme te bestrijden en het bewustzijn onder de migrantenbevolking te vergroten over de misdaden van het naziregime.

Gulaynur Kanaat Uzun (52) ontving de prijs als erkenning voor haar decennia lange werk voor de inclusie en empowerment van vrouwelijke migranten, en haar projecten over de migratiegeschiedenis van Berlijn.

Steinmeier, die sprak tijdens de prijsuitreiking, onderstreepte het belang van lessen uit de geschiedenis en prees sociale initiatieven tegen racisme en antisemitisme.

“De les die we uit het verleden hebben geleerd, betekent dat we grote vastbeslotenheid moeten tonen in de strijd tegen het antisemitisme, dat tot op de dag van vandaag nog steeds kwaadaardig is”, zei hij.

“Mensen zullen deze les alleen begrepen hebben als discriminatie tegen alle minderheden verboden is, ongeacht hun religie, cultuur, achtergrond, sociale situatie, seksuele geaardheid of identiteit,” voegde hij eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Internationale actie tegen Italiaanse maffiaclan, ook tientallen invallen in Nederland

Grootschalige aanpak verkeersveiligheid