in

Twee politieagenten gedood bij aanval Chinese Consulaat in Pakistan

De politie in Pakistan heeft in een verklaring bekend gemaakt, dat ten minste twee politieagenten werden gedood in een gewapende aanval op het Chinese consulaat in de zuidelijke havenstad van Pakistan in Karachi.

“De veiligheidsoperatie is voltooid en de Chinese consul-generaal en alle medewerkers van de missie zijn veilig en gezond”, aldus Shaikh.

Eerder meldde het lokale nieuwslezer Geo-nieuws dat ooggetuigen verslag deden dat drie tot vier gewapende aanvallers het zwaar bewaakte consulaat bestormden, dat werd beantwoord door politie en bewakers.

Ondertussen bevestigde het Pakistaanse leger ook dat drie militanten werden gedood en zei dat de situatie onder controle was.

“Terroristen probeerden het Chinese consulaat binnen te gaan. Rangers en politie hebben controle. Drie terroristen gedood. Alle Chinezen zijn veilig. Situatie onder controle.” zei het leger in een korte verklaring.

Volgens lokale media heeft het bevrijdingsleger van Balochistan, een separatistische militante groep, de verantwoordelijkheid voor de aanval geclaimd.

De Pakistaanse premier Imran Khan veroordeelde de aanval en heeft bevel gegeven voor een volledig onderzoek naar het incident.

In een verklaring zei Khan dat het incident deel uitmaakte van een complot tegen economische en strategische samenwerking tussen Pakistan en China.

Minister van Buitenlandse Zaken, Shah Mehmood Qureshi, veroordeelde ook de aanval en waardeerde de tijdige actie van veiligheidstroepen om deze te dwarsbomen.

“De elementen die altijd druk zijn in het samenzweren om de vriendschap tussen Pakistan en China te schaden, staan achter dergelijke terroristische aanslagen, maar we zullen ze nooit laten slagen.” vertelde Qureshi aan journalisten buiten het parlement in Islamabad.

Hij zei dat zijn land goed op de hoogte is van “complotten” tegen het multi-miljard project van de economische corridor tussen China en Pakistan (CPEC).

CPEC, een megaproject van 64 miljard dollar dat in 2014 werd ondertekend, heeft tot doel de strategisch belangrijke noordwestelijke provincie Xinjiang van China te verbinden met de Gwadar-haven in Pakistan via een netwerk van wegen, spoorwegen en pijpleidingen voor het vervoer van vracht, olie en gas.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Air France wil vloot superjumbo’s inkrimpen’

‘Brexit zal etnische minderheden het hardst treffen’