in ,

Twee Miljoen opgehaald met vliegende motor

De toekomst staat voor de deur. Wie altijd al wilde vliegen kan dat misschien binnenkort, op de motor. Een startup die hard aan het werk is aan een vliegende motor, heeft al twee miljoen opgehaald bij een investeringsronde.

Het Amerikaanse JetPack Aviation liet begin dit jaar voor het eerst een videoconcept zien van ‘The Speeder’, een vliegende motor die zijn naam lijkt te danken aan de zesde Star Wars-film. Hij kan een snelheid van ruim 600 kilometer per uur behalen, belooft de startup.

Het investeringsgeld is volgens CEO David Mayman voldoende om het eerste prototype van The Speeder te maken, vertelt hij aan TechCrunch.

De motor kan worden bestuurd door de berijder, of kan volledig autonoom door de lucht heenvliegen. Hij kan net als een helikopter verticaal opstijgen en landen.

Mayman noemt de vliegende motor relatief veilig. Hij is makkelijker te besturen dan moderne helikopters en heeft ook geen rotoren waar per ongeluk een voet in terecht kan komen.

Ouderwetse motor
The Speeder werkt op een ouderwetse benzinemotor. Dat is volgens Mayman een must, omdat hedendaagse accu’s niet de capaciteit zouden hebben om op hoge snelheid mee door de lucht te vliegen.

Bron : RTL Nieuws
Foto : Screenshot

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

770 slachtoffers van seksueel misbruik in Duitse kerken

Medewerkers van zwembad worden vervolgd voor dood door schuld